Porealtaiden hoito-ohjeet

Akryyli ja Quaryl® – helppohoitoiset pinnat.

Poreamme

Allas täynnä hyviä ominaisuuksia

Villeroy & Boch -suihkualtaat valmistetaan saniteettiposliinista tai kestävästä muovista kuten akryylistä ja Quaryl®-materiaalista – kylpyammeet valmistetaan akryylistä tai Quaryl®-materiaalista. Quaryl® on hienon kvartsihiekan ja akryylin sekoitus. Ainutlaatuisessa Villeroy & Boch -materiaali-innovaatiossa yhdistyvät kaikki akryylin ja kvartsin laadukkaat ominaisuudet. Näin Quaryl®-materiaalista valmistetut tuotteet ovat muotoilun ja mukavuuden lisäksi pitkäikäisiä, tarkasti asennettavissa ja helppohoitoisia. Sekä akryyli- että Quaryl®-pinnat ovat erityisen helppoja puhdistaa, sillä ne ovat huokosettomia ja saumattoman sileitä. Pinta pysyy kiiltävänä, kun se puhdistetaan säännöllisesti pesusienellä ja nestemäisellä puhdistusaineella, joka soveltuu myös muoville kuten akryylille. Kalkkikerrostumat poistetaan etikkapitoisella puhdistusaineella tai kalkinpoistoaineella. Kosteuttavien aineiden poistamiseen soveltuvat emäksiset puhdistusaineet, esim. tavallinen astianpesuaine. Molemmat pinnat kestävät kaikkia tavallisia talouskemikaaleja.

Lisävinkki:

värillisistä muoveista, kuten akryylistä tai Quaryl®-materiaalista, pienet vaurioituneet kohdat, kuten naarmut tai palaneet laikut, on helppo poistaa.

 Käytä kaupasta saatavaa akryylihoitosarjaa pieniin akryylin pintavaurioihin. Myös hiomapaperi (nro 1000 tai 1200) ja hieno teräsvilla poistavat pieniä pintavaurioita. Hio varovasti (pinta voi vaurioitua) pitkittäissuuntaan, kunnes pinnan värisävy näyttää jälleen tasaiselta. Käsittele kiiltävät pinnat samalla tavalla. Syvemmissä vaurioissa, joissa materiaalia on täytettävä, tarvitaan lisäksi akryylin korjaussetti (tuotenro UCREP0037 valkoiselle värille). Sen jälkeen kiilto saadaan palautettua kiillotusaineella, metallin puhdistusaineella tai auton kiillotusaineella. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä saniteettituotteiden jälleenmyyjään tai asentajaan.

Quaryl®-tuotteiden tapauksessa ota yhteyttä tekniseen tukeemme saniteettituotteiden jälleenmyyjän tai asentajan kautta.

Viiteosoitteet löytyvät myös verkosta osoitteessa https://www.villeroy-boch.de/haendlersuche/bad-und-wellness tai numerossa: +49 (0)68 64-81 - 0.

Poreallasjärjestelmät

-porealtaat täyttävät korkeimmat turvallisuuteen ja hygieniaan liittyvät vaatimukset. Hygieenisyyden takaamiseksi jotkin mallit on varustettu erikoissuuttimilla tai täysautomaattisella puhdistusjärjestelmällä. Se käynnistyy automaattisesti, kun kylpyvesi on laskettu pois altaasta. Putket puhalletaan sen jälkeen kuivaksi
ilmalla. Kuivaus voidaan käynnistää myös käsin, jos esimerkiksi allasta puhdistettaessa järjestelmään on päässyt vettä. Turvallisen toiminnan takaamiseksi kaikki vettä sisältävät porealtaat on varustettu erityisellä hiussihdillä. Tällöin veden poisvirtaaminen keskeytyy, jos poistoputki on tukkeutunut.

Oikea puhdistus

Suosittelemme kuukausittaista puhdistusta hyvällä porealtaiden puhdistusaineella. Pinnat voidaan puhdistaa myös tavallisilla miedoilla kylpyhuoneen puhdistusaineilla. Älä käytä kuitenkaan hankausaineita tai karkeita pesusieniä tai liinoja. Pinttyneet tahrat saadaan poistettua pesusienellä ja nestemäisellä, hankaamattomalla puhdistuaineella, joka on laimennettu riittävällä määrällä vettä. Kalkkikerrostumat poistetaan parhaiten sopivalla kalkinpoistoaineella. Ennen puhdistusaineen käyttöä testaa sitä piilossa olevaan kohtaan, jotta voit varmistaa, että aine ei vahingoita ammeen tai sen osien pintoja. Porealtaan näkyvät osat, esim. suuttimet, voidaan irrottaa ennen puhdistusta (katso tarkemmat ohjeet käyttöohjeesta).

Hyvä neuvo kaikissa tilanteissa

Kalkkikerrostumat muodostuvat haihtuneesta vedestä, esim. kovasta vedestä ja sille altistuviin kohtiin WC-istuimessa. Kalkkijäämien kertyminen tehostuu, jos käytetään emäksisiä puhdistusaineita (saippuapitoisia puhdistusaineita). Ne voidaan poistaa kuitenkin helposti happamalla puhdistusaineella (happopitoisella puhdistusaineella), esim. edullisella ja vahingoittamattomalla etikkaesanssilla. Saippuat, kosmetiikka, shampoot ja saippuoimisaine sisältävät kosteuttavia aineita, jotka voidaan parhaiten liuottaa saippuapohjaisella puhdistusaineella (esim. tavallisella astianpesuaineella). Kalkkisaippuajäämiä on kerrostunut yhä enemmän, jos pinnasta häviää kiilto tai se muuttuu mataksi. Tällaisessa tapauksessa perusteellinen käsittely etikkapitoisella puhdistusaineella tai kalkinpoistoaineella palauttaa kiillon. Värillisestä kertamuovista valmistettujen wc-istuimien puhdistamiseen riittää kostea liina. Tarvittaessa voidaan käyttää lisäksi muovipinnalle sopivia, hankaamattomia tai syövyttämättömiä yleispuhdistusaineita.

Quaryl-innovaatio
Quaryl®-innovaatio
Kylpyhuoneideat, porealtaat
Kylpyhuoneideat, porealtaat